Årsberetning Terreng elite 2015

Elitegruppen i terreng økte i 2015 antallet ryttere betraktelig. Dette hovedsakelig fordi flere juniorer tok steget opp i senior, men også ved at ryttere utenfra har startet i IF Frøy. Elitegruppen i Terreng sesongen 2015 var per definisjon seniorryttere som deltok i eliteklassen i Norgescup og øvrige ritt.

Toppbilde: Miriam Sivertsen så ut til å kose seg under NM i rundbane på Grønmo.
Foto © Ola Morken

Henriette Elvrum Handal startet sesongen med landslagssamling og UCI-ritt i Danmark. På grunn a allergiproblemer ble de første rittene ikke noen suksess. Da de verste pollenplagene hadde gitt seg, skadet hun nakke/rygg stygt under gjennomkjøring til UCI-ritt i Sverige 17. mai-helgen og store deler av sesongen gikk derfor med til å bygge seg opp igjen.

André Johansen, førsteårs senior, deltok på ritt både i Maraton-cupen og Rundbane-cupen, og avsluttet sesongen sterkt med en 5. plass i avslutningsrittet i Norgescup Rundbane.

Miriam Sivertsen kjørte også både rundbane og maraton, og sanket jevnt bra med poeng. Dette summert bidro til at hun innkasserte 6.-plassen sammenlagt i Norgescup rundbane for kvinner.

Celine Gees Solheim, førsteårs senior, deltok deler av sesongen, hvor mye tid gikk med til eksamenstid og studier i utlandet.

Mads Pettersen, førsteårs senior, var skadet hele sesongen, men tok det igjen med strålende innsats som arenarigger under egne ritt gjennom sesongen.

Maria_Birken
Maria Dammen ble nummer to i juniorklassen i Birkebeinerrittet.
Foto © Jørn Michalsen

Ole Fredrik Aamodt har hatt treneransvaret for Terreng elite i 2015.

Større gruppe i 2016

I 2016 vil Terreng Elite også inkludere juniorrytterne som ønsker full satsing på sykkel. Martine Opsahl og Maria Dammen blir da en del av laget.

Martine slet med skader gjennom 2015-sesongen, mens Maria presterte mange strålende resultater med tredjeplass sammenlagt i Norgescup rundbane junior og andreplass både i Grenserittet og Birkebeinerrittet som høydepunkt.

Vidar Handal,
leder terrengkomiteen