Årsberetning Mastersgruppa landevei 2015

Etter flere sesonger med sammenlagtseier i Masterscupen var målet for 2015 å gjenta suksessen fra tidligere år og nok en gang markere Frøy som den beste Mastersklubben.

Toppbilde: Terje Hullstein, Ketil Ervik og Hans Petter Kiese samlet opp en av de tunge bakkene mot Hemsedal under NM Masters landevei i juli.
Foto © Jørn Michalsen

Mastersgruppa har trent bra og seriøst etter “Comp-oppsettet”, det har vært jevnt med ryttere på trening. Det er hyggelig å se at selv etter sommeren er deltakelsen på treningene stor og at det også i løpet av vinteren er masterryttere som trener ute sammen. Det har nok en gang vært en sesong med mange gode individuelle prestasjoner.

Suveren i Mastercupen

IF Frøy vant Masterscupen sammenlagt i år også, med overlegen margin. Totalt har 50 ryttere hentet poeng i cupen og dette endte med at Frøy fikk med seg hele 71 698 poeng.

Individuelle resultater Mastercupen:

K45-49 2 Trine Hansen

K50-54 1 Christin Becker, 3 Ann-Kristin Tøftum

K65-69 1 Sidsel Grøndalen

M30-34 3 Thomas Jansen

M40-44 2 Sigmund Aas

M50-54 1 Terje Hullstein

M55-59 1 Jan Bodin

Masters-NM

I år var Masters-NM todelt med tempo NM hos Rauma SK i Åndalsnes søndag 28. juni, og fellesstartrittet ble arrangert av Gol IL Sykkel i Hallingdal søndag 12. juli. Dette gjorde nok at det ble litt færre deltakere fra Frøy totalt, men vi leverte likevel bra resultater.

NM-resultater tempo

Gull: Trine Hansen, Sidsel Grøndalen, Jan Bodin
Sølv: Ann Kristin Tøftum, Thomas Jansen

NM-resultater fellesstart

Gull: Jan Bodin, Wenche Madsen Eriksson, Sidsel Grøndalen
Sølv: Trine Hansen
Bronse: Linda Evensen

Nordisk og VM-kvalifisering

I tillegg til masterscupen har mange også deltatt i VM-kvalifisering i Danmark og Nordisk i Finland.

VM i Danmark

Også her gjorde Frøy seg bemerket med flere bra plasseringer. I nordisk tok Christin Becker sølv. Og i VM Tempo Gull: Trine Hansen, Sølv: Jan Bodin, Bronse: Sidsel Grøndalen

VM Fellesstart: Bronse: Jan Bodin

Mål for 2016

Mål for 2016 sesongen er å få stor deltakelse på til NM som går så godt som på hjemmebane (Nesodden), vinne Mastercupen, få flere til å kjøre mastersritt og ha stor deltakelse i Nordisk.

Jan Bodin og Bjørn Ole Langø,
Kontaktpersoner masters landevei

NM_Masters_bredde
Frøys medaljevinnere under NM i Masters fellesstart. Fra venstre Trine Hansen, Jan Bodin, Wenche Madsen Eriksson, Sidsel Grøndalen og Linda Evensen
Foto © Jørn Michalsen