Aktiv høst for terrengjentene

Frøys gruppe for jenter som vil lære seg skikkelig terrengsykling får en aktiv høst. 1. september arrangeres det også et eget introkurs for nye deltakere.

Toppbilde: Disse Frøy-jentene var veldig godt fornøyd med meget solid innsats i UB-cup på Holmen onsdag 13. august. Fra venstre Mette Simonsen Vollset, Kristin Øidvin, Mariama Jammeh, Miriam Sivertsen og Tonje Korina Griffin.

Tor Magnus og Mette
Mette Simonsen Vollset og Tor Magnus Kolflaath var trenere for jentegruppa i terrenget i år. Nå er de på jakt etter flere trenere for 2015 til mange av gruppene i terrenget.

Frøy har hatt gruppe for jenter i alle aldre som vil sykle sti i flere år. I 2014 er det Tor Magnus Kolflaath og Mette Simonsen Vollset som har vært trenere.  Interessen har vært formidabel og iveren stor. Nye jenter kommer stadig til, og de  blir stadig bedre i de teknisk vanskelige partiene.Mange har også blitt med i ritt, med stadig bedre resultater

Sykkelglede

– Jeg er stolt over jentene våre. De har virkelig fremgang – og ikke minst har de stor glede av syklingen. De viser at stisykling er en idrett som passer minst like godt for jenter som for gutter, sier trener Tor Magnus Kolflaath.

Også Vidar Handal, som er leder for terrengkomiteen i Frøy, er imponert over stijentene:

– Gruppa er en kjempesuksess. Frøy har mange dyktige unge jenter som sykler, og nå begynner vi å få mange litt mer voksne også. Og vi dominerer resultatlistene i alle ritt i distriktet, sier Vidar.

Tekniske ferdigheter

Meningen med gruppa er at jentene skal få øve, trene, terpe på tekniske ferdigheter uten å ha en gruppe med utålmodige menn som står og venter på å halse videre i terrenget.

– Dette er ikke treningene hvor man får bedret 02-opptaket, men økter  der du etter mye terping kan ende opp med å ta det droppet du aldri har turt å prøve før, eller den klatringen du alltid ender opp med å gå, forklarer Tor Magnus.

Det sosiale er viktig

– I tillegg til den tekniske treningen er dette en gylden mulighet til å bli kjent med andre jenter som sykler og kanskje finne en ny partner for langturene eller intervalltreninger. Vi har troen på at jentene sammen kan heve seg det lille hakket i terrenget ved at de får muligheten til å terpe litt og å støtte hverandre på veien, fortsetter han.

Trening hver torsdag

Treningene er hver torsdag kl. 18 fra april til oktober og oppmøtested er på Haraløkka parkeringsplass på Bøler. Treningene var fra kl. 18.00 til ca. 20.00.

Det er ca. 30 jenter som har vært med på treningene i 2014 – og rundt halvparten av dem er helt på nye terrengsykkel og var ikke medlem av Frøy fra før.

Introkurs

Mandag 1. september arrangeres et  introkurs for nybegynnere for grunnleggende teknikk for stisykling. Kurset er gratis og åpent for alle jenter som vi prøve seg på stisykling.

Ritt og UB-cup

Oslo-området har en egen cup for stisykling, United Bakeries Cup (UB Cup). Dette er sykkelkonkurranser som går på onsdag kveld fra mai til september. Rittene varer som regel rundt en time og foregår stort sett kun på stier. Løypene er tekniske, underholdende og rittene har svært god treningseffekt.

Det er ca. 10 jenter fra jentegruppa som i år har vært med på UB Cup i år. For flere er dette deres aller første erfaring med sykkelkonkurranser. Mange av dem har kommet på pallen i sin aldersklasse.

Kontaktpersoner og trenere:
Tor Magnus Kolflaath
920 65 999
Send epost via lenken til høyre

Mette Simonsen Vollset
971 29 329
Send epost via lenken til høyre

glade_terrengjenter
Dårlig vær setter ikke noen demper på sykkelgleden for deltakerne som er med i teknikkgruppa for jenter.