Super banesamling med VM-medaljevinner  Anita

Rekrutter fra IF Frøy synes samlingen med Anita Stenberg og Kenneth Berner var kjempegøy. Fra venstre Ulf-Håkon Jordin, Johannes Willmann, Aslak Myhrvold og Patrick Mørk. Lørdag var også Torgrim Mæland med. Foto: Ingrid B. Helljesen

Det ble en super og inspirerende helg for fem unge frøyere som sammen med 13 utøvere fra andre klubber var med på samling med Anita Stenberg og hennes trener Kenneth Berner. Engasjementet og sykkelgleden var stor i Velodromen i Asker.

Deltakerne lyttet nøye når Anita Stenberg instruerte. Foto: Ingrid B. Helljesen

Også den ferske medaljevinneren fra VM var strålende fornøyd med helgen:

– Det er fint om få møte unge, ivrige syklister. Vi ser at de blir bedre og bedre nesten for hver eneste økt. Her er det mange som har muligheter til å utvikle seg som banesyklister i årene som kommer, sier Anita.

Hun innrømmer at hun er misunnelige på dagens ungdommer på Østlandet som har fått en slik fantastisk arena for trening og utvikling.

– Jeg kan bare drømme om hva en velodrom som denne i Asker ville betydd for meg da jeg startet å sykle som 15-åring i Drammen. Jeg er veldig glad for at jeg nå kan bidra til å skape et banesyklingmiljø og   gleder meg til å se resultatene av velodromen i årene som kommer, forteller hun.

Sist helg tok Anita bronse i Omnium i bane-VM i København. Denne helgen syklet under med rekrutter fi Velodromen i Asker. Foto: Ingrid B. Helljesen

Sykkelklubbene på Østlandet kan være takknemlig for at verdensstjernen og henne trener sette av en helg i et travelt rittprogram for glede og motivere rekruttene. Det er slikt som skaper godt treningsmiljø og inspirasjon til videre satsing.

De 18 ungdommene gjennomførte to økter av to timer begge dager. Det ble kjørt konkurranselike hit, der ungdommene fikk kjørt seg skikkelige. Heatene ble endret jevnlig, slik at syklistene både fikk prøvd seg med jevnbyrdig og syklet i heat der nivået var forskjellig.

Opplegget engasjerte, og i pausene haglet spørsmålene til Anita og hennes danske trener. Mange gode tips ble snappet opp fra ett av de beste utøver/trener-teamene i verden.

Fra IF Frøy deltok Johannes Willman, Ulf-Håkon Jordin, Aslak Myrvold, Torgrim Mævold og Patrick Mørk. De øvrige syklistene kom fra Tønsberg CK, Re SK, Asker CK, SK Rye, og Lørenskog CK. Samlingen ble arrangert av Tønsberg CK og IF Frøy, med støtte fra NCF, Region Øst og Region TeVeBu. Stor takk til Tom Remman fra Tønsberg CK og Espen Hillmann fra IF Frøy for flott tilrettelegging.

De 18 syklistene som deltok i samlingen i velodromen hadde fremgang for hver gang de var i aksjon. Foto: Ingrid B. Helljesen