Stort engasjement rundt satsing på landevei

Hans Falk holdt et inspirerende foredrag som innledning på møtet om landeveissatsing i IF Frøy.

Møterommet var overfylt da utøvere, lagledere og foreldre var invitert til å diskutere landeveissatsing i 2025. Nå jobbes det med å lage et opplegg både for junior og U23.

Møterommet var overfylt under møtet om satsing på landevei.

Bakgrunnen for møtet er at IF Frøy i 2023 hadde mange gode prestasjoner blant juniorer og seniorer, uten at klubben hadde et fast opplegg. For at den gode utviklingen skal fortsette, er det nå et ønske med et mer strukturert opplegg.

Hans Falk, som har væt sportssjef i Norges Cykleforbund i mange år og før det ansvarlig for ungdom landevei, holdt en inspirerende og tankevekkende innledning, der han satte søkelyset på mange viktige problemstillinger. Å bli en god landeveissyklist og å skape et godt lag handler om mer enn hard trening.

På møtet var et både syklister som også konkurrerer i terreng og rene landeveissyklister. Engasjementet var stort også fra de aktive, og det kom mange gode innspill.

En økt landeveissatsing vil ha økonomiske konsekvenser, som må tas hensyn til i budsjettet. Det er et mål at denne satsingen ikke skal gå ut over andre aktiviteter i klubben.

På møtet ble det satt ned en gruppe som jobber raskt med å komme opp med forslag til opplegg for 2025 og skisse for årene etter det. Her er både en rittplan, organisering og økonomi viktige faktorer. Den skal legge fram et forslag i løpet av en måned.