Tre av fire senior NC-trøyer til IF Frøy

Oda LaForce sikret seg to Norgescuptrøyer sammenlagt i helgen. Foto: Jan Aasgaard

Oda LaForce og Sondre Rokke sørget for at to av tre seniortrøyer i Norgescupen terreng sammenlagt gikk til IF Frøy. I juniorklassen tok Emil August Longva andreplass sammenlagt.

Sondre Rokke vant U23 I Norgescupen sammenlagt.

Den siste helgen i Norgescupen gikk i Halden, og var også nordisk mesterskap i rundbane lørdag.

Emil Longva stod for beste prestasjon av eliteutøverne i XCO. Han ble nummer tre, bare slått av to svenske ryttere.

I kvinner junior syklet Petra Rønning sitt beste ritt av året, og ble nummer fire. Med to svenske syklister foran seg tok Petra andreplass i Norgescupen.

Vi legger også til at Jonas Nermoen og Thomas Færgestad begge ble nordiske mestre i sine Mastersklasser.

I herrer senior tok Sondre Rokke plass nummer 8, mens en uheldig Martin Farstadvoll ble nummer to. Martin lå helt i teten, men punkterte to ganger.

I kvinner senior fikk Oda LaForce sterkt konkurranse, og ble nummer fem, bak en dansk, en svensk og to norske ryttere.

I søndagens kortbaneritt ble Aksel LaForce nummer fire og Emil Longva nummer seks i menn junior.

Sondre vant menn senior, mens Oda ble nummer to i kvinner senior.

Halvor Longnva (til venstre) og Ole Sigurd Sletten Biorn-Lian hadde god fremgang i 2024-sesongen
Oda LaForce med gul trøye som vinner av NC sammenlagt for senior kvinner.

Ettersom dette var siste Norgescuphelg , ble også sammenlagtvinnerne kåret. Oda LaForce vant cupen for kvinner både i U23 og senior, mens Sondre Rokke vant menn U23.

Sondre ble så vidt vil kan se uoffisielt nummer to i menn senior (oversikten over Norgescup sammenlagt er ikke oppdatert søndag kveld,

Det som er sikker er at Emil Longva ble nummer to sammenlagt i menn junior.

Rittene i Halden var avslutningen på en lag sesong, som for mange syklister ga stor fremgang utover i sesongen.

Ikke minst i aldersklassenee for ungdom var det lett å se. Det er lovende med tanke på 2025.

Jonas Nermoen vant to gull i Nordisk ,mesterskap på en uke – i maraton og rundbane

Vi tar også med at det forrige helg var Nordisk mesterskap i maraton i regi av Eiker SK. Her vant Jonas Nermoen sin Mastersklasse.

Thomas Færgestad, Dagfinn Bang-Johansen og Ottar Sjursen tok sølvmedaljer. Daniel Prince ble nummer to i sportsklassen.

PS: Sesongen i terrenget er ikke over. Nå er det snart klart for sykkelkross. Omtrent som siste rytter gikk i mål i Halden åpnet påmeldingen for IF Frøys Norway Cross og Vargcross 19. og 20. oktober.

Se resultatene fra XCO-rittet lørdag her.

Se resultatene fra XCC-rittet søndag her..

Petra Rønning ble nummer fire i UCI-rittet og to i Norgescupen i XCO lørdag. Foto: Jan Asgaard
Emil Longva tok bronsemedalje i nordisk mesterskap XCO for juniorer, og andreplass i Norgescupen sammenlagt,