Jentesamlingen i Halden ble en stor suksess!

I helgen arrangerte Halden CK og IF Frøy jentesamling for unge, lovende terrengsyklister  mellom 11 og 14 år. Med god støtte fra region Øst og NCF’s aktivitetsmidler var programmet fullt av sosiale aktiviteter og alt lå til rette for en fantastisk helg i Halden!

SK Rye, Asker CK, Nanset IF, og de to arrangørklubbene var godt representert når 14 spente jenter samlet seg på grusplassen på Aspedammen lørdag morgen. Solen hadde for lengst stått opp, og når gradestokken allerede viste 15 grader var det kun store smil å se. Først på programmet stod teknikkøkt og gjennomkjøring av NorgesCup løypa i Halden. For flere av jentene var dette første møte med løypa, men det viste seg å være null problem! Tøffe som få kjørte jentene på i den teknisk krevende løypa med mange utfordrende partier som om de hadde vært der hundre ganger før. De tok utfordringer på strak arm, og etter er par timer i blå løype var det stor mestringsfølelse i gruppa. 

Etter en god lunsjpause i klubbhuset på Aspedammen satte jentene seg igjen på sykkelen og var klare for mer morro. De fikk opp pulsen og testet konkurranseinstinktet på stafetter og balanseleker, og tiden fløy avgårde. 

Brått nærmet klokken seg 16, og det var påtide å rette snuta mot Lucky Bowl Halden. Lokalet ble fylt med latter og applaus når jentene viste frem bowling-ferdighetene sine. Noen fikk ned flere kjegler enn andre, men det var fint å se at de lærte hverandre teknikker og heiet på hverandre, selv om det var om å gjøre å ha høyest poengsum på tavla. Man blir sulten av å være i aktivitet, så vi avsluttet kvelden med pizza og skravling, før jentene gjorde seg klare for å lade opp batteriene igjen og ble hentet av foreldre. 

På søndagen viste Halden seg nok en gang fra sin beste side, og på planen stod langtur. Etter gårsdagens teknikkøkt i løypene var det et ønske om å starte langturen med en runde til i blå løype, så når klokken var 11 suste jentene avgårde ut i terrenget på Aspedammen. Videre gikk turen på grus ned slutten av Grenseritt-trasséen, før vi kjørte asfalt utover til Sponvika. Skravla gikk hele veien, og før vi visste ord av det hadde vi syklet over to timer og Garminen viste 30 kilometer. Fornøyde jenter trillet ned til brygga i Sponvika, hvor Sjøbua hadde disket opp deilig lunsj. Når maten hadde fått sunket litt var det tid for å sjekke temperaturen i vannet, og selvfølgelig måtte jentene utnytte en skikkelig sommerdag med et velfortjent bad. Det spruta vann opp på brygga når jentene tok bomba ut i vannet, fullt ikledd sykkeltøy, og latteren dere fylte hele området. Det var en ordentlig fin avslutting på en vellykket helg!

Helgen bød altså på mye latter, mange fine samtaler og timer på sykkelen. Disse jentene slutter aldri å imponere! De er tøffe, lekne, lærevillige, snille og omtenksomme. Det var en fryd å få tilbringe helgen med dem og bli enda bedre kjent! Forhåpentligvis er terskelen bittelitt mindre for å si hei og samles, også utenfor ritt. Tusen takk til jentene for en fantastisk helg, til instruktørene, til arrangørklubbene og ikke minst region Øst og NCF som gjør det mulig å samle og satse på disse jentene!

Dato: 02.09-24

Skrevet av: Henriette Götz