Klare for å skape VM-historie for IF Frøy

Som tre musketerer rir Sondre, Martin og Aksel gjennom fransk høylandsskog i forberedelsene VM.

– Vi er klare, sier Sondre Rokke på vegne av Oda LaForce, Martin Farstadvoll, Aksel LaForce og seg selv. Klare til å skape VM-historie for IF Frøy.

Oda LaForce har både formen, sykkel og landslagsdrakten klar for VM-rittene.

Det er et eventyr for de fire frøyerne at de alle er tatt ut på landslaget til VM i Andorra – der terrengsykkeldelen starter fredag. 

De har alle vært med i klubben fra de var små. Gjennom tusenvis av treningsøkter, vilje og pågangsmot er de blitt så gode at de nå kjemper i verdenstoppen.

Oda, Sondre, Martin og Aksel har grunn til å være stolte alt før mesterskapet starter. IF Frøy er stolt over klubbens flotte representanter, og det kan alle medlemmene også. Fire VM-deltakere i samme mesterskap er historisk – uansett hvilke resultater det blir i rittene.

– Nå begynner vi å kjenne på nervene før vi skal i aksjon i morgen. Vi har vært to uker i Font Remeu, rett over på fransk sid) for å akklimatisere oss til høyden. Rittet går på rundt 2000meter over havet i Pal Arinsal, så greit å ha tilpasset seg, forteller Sondre på vegne av alle fire,

– Vi har brukt siste uka mye i løypa her i Andorra! Det er en av de hardeste og mest brutale løypene i verdenscup sirkuset. Mye høydemeter og bratte stigninger,  samt tekniske og krevende utforkjøringer, legger han til.

Først ut av frøyerne er Aksel LaForce, som sykler XCO (rundbane klokken 12.00 fredag). XCC er ikke VM-øvelse for juniorer, så dette blir eneste mulig for Aksel. At han kan hevde seg helt i toppen dokumenterte 18-åringen da han tok bronse i junior-EM i mai.

Senere fredag er det XCC (kortbane) for de tre U23-rytterne Oda LaForce, Martin Farstadvoll og Sondre Rokke. Kvinnene starter 16.00, mens herrene skal i ilden 16.45.

Her er hele VM-programmet. Foto: NCF

Lørdag kjøres utforøvelser i VM. Søndag klokken 09.00 skal Oda i aksjon, mens Sondre og Martin sykler 11.00.

Martin er født i 2004, mens Oda og Sondre er ett år eldre. De har derfor flere år igjen i U23-klassn.

Martin Farstadvoll gleder seg også til mesterskap. Hans forventninger er å skaffe seg erfaring i ist første U23-mesterskap. Han forteller at oppladningen har vært god og at formen kjennes bra.

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter ser fram til spennende VM-dager – og er ikke minst spent på syklistene fra IF Frøy.

– Flere av rytterne har vist meget solide prestasjoner i løpet av sesongen. Sondre Rokke har podieplasseringer i WC. Oda har vært sterk ved mangee anledninger og er godt forberedt. Martin har vist voldsom kapasitet på XCC og rundbane, spesielt i Spania. Aksel har vært på pallen i junior series.

De har alle vært i god flyt på trening siste perioden og er godt forberedt, med høydeopphold til forkant., sier landslagssjefen, før han legger til:

Frøy gjør en stor innsats for sine ryttere og bidrar på en flott måte i deres utvikling.

– Vi gleder oss, sier Sondre på vegne av alle fire VM-syklistene.

Det gjør alle andre i IF Frøy også!

I denne artikkelen i Terrengsykkel kan du lese mer om mesterskapet, de andre norske deltakerne og den totale tidsplanen.

Her er terreng-VMs hjemmeside med blant annet startlister og resultater.