|

Emil nummer 13 i World Series i Les Menuires

Rittet i Les Menuires ble et gjørmebad – som dette bildet av Emil etter målgang viser.

Emil Longva (16) deltok i helgen i World Junior Series i Les Menuires i det franske alper. Arrangementet tiltrekker seg topputøvere fra både nasjonalt og internasjonalt nivå.

 Les Menuires kunne by på en spektakulær arena med utfordrende terreng, og intens ellevill atmosfære med både lokale og tilreisende tilskuere. Stedet ligger på 1 850 meters høyde, Rittets høyeste punkt var 1950 meter. Opp dit skulle juniorsyklistene  opp fem ganger.

 Å være deltager (og tilskuer) på sykkelritt i Franske alper, er en helt annen opplevelse enn her hjemme. Det er musikk, elleville speakere, tett med publikum, store startfelt og motorsager. Det er røffe løyper. B-spor finnes nesten ikke. I slike ritt er det åpenbart mye å lære.

Emil ankom natt til fredag, og krysset fingre for at høyden ikke ble en utfordring. Fredag og lørdag var det sol og gode forhold. Lørdag dukket OL-bronsevinner Alan Hatherly fra Sør-Afrika opp. Han suste inn til seier i Senior Elite menn. Skikkelig gøy å se han live.

Lørdag ettermiddag kom regnet, og det regnet tungt og lenge … Løypa ble forvandlet til et evig «gjørmebad».. Her vant den med utstyret i orden, og ikke minst den som hadde hodet på rett plass. Flere av verdens beste juniorer var på plass – og brukte nok dette som et oppkjøringsritt til VM som arrangeres senere i august.

120 juniorryttere var klare til start med applaus og musikk,  rett etter tidenes regnvær, Rett opp en slalåmbakke som tilskuerne fikk høy puls bare av å se . Emil med rank=startnr 28 unngikk det verste klabb og babb bak i trangt feltet.. Med respekt for høyden og mangle på akklimatisering, trengte Emil noen runder på å komme seg i gang.

I de sisteto  rundene fikk han virkelig opp dampen og plukket løpere jevnt og trutt og ble til slutt nr 13. Det som imidlertid vil bli husket fra dette rittet er den gode stemningen  til tross for forholdene … og hvilke sjanser man måtte ta flere steder i løypa.

Kamilla Aasebø fra Rye deltok også i rittet – og tok en meget god sjetteplass i sin klasse.

Se rittets nettside her.