|

200 frøyere skal skape sykkelfest på Skullerud

Masse glade syklister ventes på Skullerud denne helgen. Bildet er fra fjorårets ritt. Foto: Tobias Strøm

IF Frøy stiller med rundt 200 medlemmer under Oslo Terrengsykkelfestival lørdag 2. og søndag 3. september. 80 på syklene og 80 som funksjonærer. I tillegg kommer støtteapparat for små og store. Sammen skal vi lage terrengsykkelfest.

Til sammen er det godt over 600 starter med deltakere fra under 7 til over 70. IF Frøy er desidert største klubb med 80 påmeldte. Mange sykler begge dager, en del bare i rundbanerittet lørdag og noe få i kortbanerittet søndag.

I flere av klassene kan Norgescupen være avgjort etter rundbanerittet lørdag og kortbanerittet søndag, og IF Frøy har deltakere som kjemper om UCI-poeng, Norgescup-poeng, trøyer og sammenlagtstipender fra NCF.

Like hyggelig er det å registrere stor deltakere både fra IF Frøy og andre klubber i de andre klassene – fra 7 til 70.

– Det er en glede å se at terrengsyklingen fortsatt står sterkt i Norge. Her blir det store felt i mange klasser. Vi er også veldig glad for at regnværet ikke har ødelagt løypene. Der har vi hatt flaks, for bare noen hundre meter unna er det store skader, sier rittleder Jørn Michalsen i arrangørklubben IF Frøy.

Deltakere, støtteapparat og funksjonærer fra IF Frøy i skjønn forening under fjorårets utgave av Oslo Terrengsykkelfestival. Dette er vår klubb på sitt beste. Foto: Tobias Strøm

Han trekker fram at det er 50 påmeldte i klassen menn 11-12 og menn 15-16 og 44 i menn 13-14. I kvinneklassene er det noe færre starter, men også her fine felt.

– Noe av det mest fascinerende med rundbane og kortbane er de aller minste konkurrerer sammen med elite og veteranene.  Ofte blir ritthelgen en familietur, og det bidrar til den gode rekrutteringen, sier rittlederen.

Han håper at mange sykkelinteresserte i Oslo og ikke minst i nærmiljøet tar turen til Skullerud for å få med seg konkurransene. Michalsen takker også alle funksjonærer som stiller opp som løypevakter, for å merke traseene, i sekretariatet, for å rigge, gjøre andre oppgaver på arenaen.

– Som Norges største sykkelklubb har IF Frøy et ansvar for å arrangere ritt. Vi har så mange medlemmer at belastningen på hver likevel ikke blir stor om alle stiller en gang. Neste år vil vi jobbe for at enda flere bidrar i ett av våre arrangementer, sier Jørn Michalsen.

Oslo Terrengsykkelfestival er UCI-ritt for junior og senior rundbane og senior kortbane. Det betyr at norske elitesyklister kan sikre seg viktige poeng som gir bedre seeding i internasjonale ritt. Ritthelgen er også den nest siste av sju i Norgescupen. Det betyr at vinnerne i flere klasser kan være klare etter helgens konkurranser.

I herrer junior ligger Sigurd Stubberud fra Soon 330 poeng bak  Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen, og har gode muligheter til å hente inn det. Seier i Norgescupen gir 600 poeng og andreplass 480 poeng.  I U23 har Sondre Rokke fra IF Frøy en like solid ledelse foran klubbvenn Martin Farstadvoll. I menn senior har Knut Røhme fra Romeriksåsen en solid ledelse.

For kvinner junior ligger Malin Karlsen fra Soon klart først, 975 poeng foran Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen. Oda LaForce fra IF Frøy leder U23 klart, og jager Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer i kvinner elite.  Berits ledelse er på beskjedne 30 poeng. Her kan det bli kamp til siste Norgescup-tråkk i Halden om 14 dager.

Se invitasjonen, Technical Guide og annen info på arrangementets hjemmeside.

Her er påmeldingslisten for rundbanerittet (XCO lørdag).

Her er påmeldingslisten for kortbanerittet (XCC) søndag.