Frøys satsing på terrengsyklende jenter fortsetter i 2018. Første trening er torsdag 26. april

Frøyssatsingterrengsyklendejenterfortsetteri2018.Førstetreningertorsdag26.april

Jentegruppa passer for deg som er nybegynner når det gjelder stisykling og ønsker å bli bedre teknisk på sykkel, og er åpen for alle som er kommet over ungdomsklassene. I år er Mette Simonsen Vollset, Nina Malme Gulbrandsen og Trude D. Elde trenere for gruppa.

Meningen med gruppa er at jentene skal få en introduksjon til terrengsykling. Man skal få kunne øve, trene, terpe på tekniske ferdigheter uten å ha en gruppe med utålmodige menn som står og venter på å halse videre i terrenget.
Dette er ikke treningene hvor du får bedret 02-opptaket ditt, men kanskje en trening der du etter mye terping kan ende opp med å ta det droppet du aldri har turt å prøve før, eller den klatringen du alltid ender opp med å gå.

BALANSETRENING

Vi starter med basisteknikk på sykkelen, basis for sykkeloppsett og enkel sykkelmekking slik at man klare seg selv om man skulle stå fast i skogen.

Videre blir det ukentlige treninger hvor vi skal øve på balanse, løfting av hjul, hopp, teknisk klatring, utforkjøring, drop osv.

I tillegg til den tekniske treningen er dette en gylden mulighet til å bli kjent med andre jenter som sykler terreng i klubben – kanskje finne en ny partner for langturene eller intervalltreninga! Vi har troen på at jentene sammen kan heve seg det lille hakket i terrenget ved at de får muligheten til å terpe litt og å støtte hverandre på veien!

Trenerne anbefaler også landeveisjentene i klubben å kaste seg med på disse treningene, da man her forbedrer sykkelbeherskelsen og man kan ha god nytte av en del av tipsene her når man sykler i litt uryddige felt på landeveien.

FØRSTE TRENING 26. APRIL

Start i vårsesongen er torsdag 26. april kl 18:00 og oppmøtested vil være på Haraløkka parkeringsplass på Bøler. Dette blir en 2 timers oppstartsamling hvor vi lærer hverandre, sykkel og basisteknikken å kjenne!

Treningene videre i sesongen vil være
Torsdag 3. mai kl. 18.00 til ca. 19.30.
Torsdag 24. mai kl. 18.00 til ca. 19.30.
Torsdag 31. mai kl. 18.00 til ca. 19.30.
Torsdag 7. juni kl. 18.00 til ca. 19.30.
Torsdag 14. juni kl. 18.00 til ca. 19.30.

Ønsker du å være med i sesongen 2018, send Trude en mail så vi vet at du kommer (trude.d.e@gmail.com)

Siste fra forumet:

Åpne forumet