Gull, sølv og bronse i tempo-VM

Det er nesten ikke til å tro: Trine Hansen tok gull, Jan Bodin sølv og Sidsel Grøndalen bronse under tempodistansen i VM for Masters torsdag.

Toppbilde: Lykkelige medaljevinnere i tempo-VM: Fra venstre Jan Bodin, Trine Hansen og Sidsel Grøndalen

IMG_7676
Gull-jenta Trine Hansen er synlig fornøyd med å kunne klatre øverst på seierspallen. Helt til høyre sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen, som i egenskap av representant for det internasjonale sykkelforbundet delte ut medaljer og VM-trøyer.

Tempo-Trine forsvarte sitt mesterskap fra i fjor med så knapp margin som overholde mulig unde mesterskapet i Hobro på Jylland i Danmark.

Da hun kom i mål som siste startende i klassen 45–49 år, viste klokkene nøyaktig samme tid som svenske …. Dermed ble tiendedelene avgjørende og etter at kommissærene hadde sjekket og dobbeltsjekket, ble det klart at Frøy-rytteren var åtte tiendedeler foran sin nærmeste konkurrent.

Sliten, men glad

I mål kunne dermed en sliten Trine juble for sin andre VM-trøye på to år – en fantastisk prestasjon. Denne gangen måtte hun virkelig ta seg ut i en krevende løype for å sikre gullet.

– Jeg kjørte det jeg kunne, men følte at jeg ikke syklet fort nok i de mange svingene. Så nå er det hjem å trene svinger, sa gullvinneren etter løpet.

Trine, som blir 50 neste år, var nest raskeste kvinne totalt i tempomesterskapet. Blant alle deltakerne som fikk dårligere tid enn henne, var sykkellegenden Jeannie Longo, som var profesjonell syklist bare for noen få år siden. Det forteller mye om hvilket nivå Trine er på.

Sølv var seier for Jan
IMG_7734
Jan Bodin syklet sterkt og ble belønnet med NM-sølv.

Jan Bodin startet veldig tidlig i aldersklassen 55–59 år, og lå på andreplass da han kom i mål. Det ble dermed spennende og lange minutter med mange gode konkurrenter på plassene bak. Men også Jan hadde gitt alt, og han holdt sølvplassen helt til alle i klassen var kommet i mål. Dermed kunne også han slippe jubelen løs.

– Jeg har som motto aldri å gi opp, og det hjalp meg i dag. Selvsagt tenker jeg på at det ikke var langt opp til toppen av seierspallen ettersom jeg bare var fem sekunder bak den russiske vinneren, men i dag var sølv en seier, forteller Jan.

Bronse som gjennomkjøring
IMG_7654
Også Sidsel Grøndalen sikret sin andre VM-medalje på to år under rittet i Hobro i Danmark. Denne gangen ble det bronse.

I eldste kvinneklasse sikret Sidsel Grøndalen Frøys tredje medalje. Også hun var fornøyd etter løpet.

– Jeg er ingen temporytter, og dagens disiplin var egentlig en gjennomkjøring mellom Birken sist lørdag og fellesstarten i VM søndag – så da er en medalje hyggelig, mener hun.

Wenche Madsen Eriksson er fersk med temposykkel, og kom på 9.plass i klassen 50-54 år – en meget sterkt prestasjon.

Thomas Jansen var femte frøyer som deltok torsdag. Han ble nummer 19 i den store og sterke klassen fra 19 til 34 år.

Frøy fikset halve medaljefangsten

Norge hadde for øvrig en meget god dag i tempo-VM. Også Elisabeth Solberg tok gull, Sissel Vien sølv og Anny Hauglid bronse. Men halvparten av de norske medaljene var det også altså som sikret …

IMG_7708
Fem av seks norske medaljevinnere under tempo-VM for Masters. Fra venstre Heidi Jørgensen Krokdal (leder i Mastersutvalget i NCF), Sissel Vien, Trine Hansen, sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen, Elisabeth Solberg, Jan Bodin og Sidsel Grøndalen.