Årsrapport Landeveiskomiteen 2020

ÅrsrapportLandeveiskomiteen2020

Det ble dessverre lite aktivitet i sesongen 2020 grunnet koronapandemien. Alle gruppene kom likevel i gang med treningen, nye koronaregler ble fulgt og alle gruppelederne skal ha KUDOS for gjennomføringen av sesongen med de begrensningene som var. Det var rask justering av treningsopplegg og forberedelser mot ritt man trodde skulle komme.

Det var også meget gledelig å se den nye given i Gruppe 4. Under Kristins ledelse har gruppens aktivitetsnivå økt, og vi har fått inn mange nye ryttere. Dette er viktig da det er denne gruppen som i størst grad tar imot nye syklister på landeveien. Dette lover godt for fremtiden.

Rittsesongen 2020 ble dessverre for det meste avlyst, dette gjaldt både for mastersritt og turritt. Vi klarte likevel å få gjennomført våre egne klubbritt. Årets fellesstart gikk i ny trase som fungerte meget bra. Mange ryttere savnet det å få være med på ritt. Dette er en fin arena for klubbens ryttere på alle nivåer å sykle sammen.

Vi har i sesongen 2020 ikke hatt noe elitesatsing, eller trening for ungdom på landeveien. Elite ble lagt ned etter 2019-sesongen og samme år så vi dessverre også liten aktivitet på treningsfronten for å holde treninger i gang for ungdom på landeveien. Klubben er klar til å starte opp igjen med begge deler så snart det er interesse.

Av aktive ritt på landevei, har Frøy sin deltagelse bestått av ungdomsryttere fra terreng. Disse har på imponerende måte deltatt på både Norgescup og andre ritt ungdomsritt hvor disse ikke har vært i konflikt med planene de har hatt i terrenget. For 2021 vil også denne gruppen være ryggraden i den aktive satsningen på landevei.

Espen Hillmann,
leder landeveiskomiteen

Årsrapport Gruppe 1 landevei

Hovedbilde_g1

2020 ble preget av Korona, som for alle andre dette året. Vi hadde mange planer for sesongen, men etter hvert som det nærmet seg rittdato, ble det aller meste avlyst. Vi fulgte likevel treningsopplegget, og forberedte oss på satsningsrittene gjennom hele sesongen med fokus på lagtempo og fellesstartritt.

Oppmøte på treningene var lavere enn vanlig fordi mange trente i små grupper eller alene på forskjellige tidspunkter. Flere brukte anledningen til å jakte på KOM-segmenter på Strava, og noen få var med på virtuelle Strava-ritt.

Våre satsingsritt var (selv om alle ble avlyst):

  • Masters fellesstartritt, og andre lokale fellesstartritt
  • Lillehammer – Oslo 6-personers lagtempo
  • Masters-NM

Mange i gruppe 1 rakk å få med seg en fantastisk flott treningstur til Finestrat med Lorentz Tanner. Vi rakk å komme hjem igjen et par dager før samfunnet stengte ned, og denne turen endte opp med å bli både årets første og siste store høydepunkt.

Underbilde_G1
Vi var tidlig i gang, og syklet mye ute i helgene for å være klare til Oslo – Mysen i slutten av april. Det er et langt, og morsomt ritt med innlagte gruspartier. Rittet ble selvfølgelig avlyst, men Morten Winsnes, Jacob Risdal Otnes og Håkon Zahl syklet gjennom hele traséen på selve rittdagen. Det var en ny løype i år, så vi kan glede oss til neste år hvis de beholder den samme løypa.

Etter Oslo – Mysen fokuserte vi på lagtempo på treningene.

Vi syklet mye ute på Drømtorp for å forberede oss til Masters-NM. Vi syklet rittsimulering i fellesstartløypa hvor vi kjørte 3 lagtempolag, som konkurrerte mot hverandre. Vi brukte flere lørdager på å sykle gjennom tempoløypa. Så vi var godt forberedte til NM, men det ble avlyst i siste liten pga. utbrudd av Korona i Indre Østfold.

En håndfull gruppe 1 ryttere deltok på 101Percent cup, som var et gateritt som gikk flere onsdager på Drømtorp. Siden rittet var på onsdager var det færre på tirsdags- og torsdagstreningene, men det er uansett veldig god trening å være med på gateritt.

Et ritt som ble gjennomført i år var NM terreng maraton. Det gikk i løypa til Helterittet i Rjukan. Flere som vanligvis sykler i gruppe 1 deltok. Sigmund Aas, Anders Røynås og Raymond Gonzalez fikk henholdsvis 4., 5. og 8. plass i M45.

Flere fra gruppe 1 var også med på Trans Østerdalen, hvor Sigmund Aas, Roger Arenberg, og Morten Winsnes deltok. Årets siste landeveisritt var Femsjøen Rundt, hvor Anders Røynås, Thomas Harjo og Morten Winsnes stilte fra gruppe 1.

Håkon Zahl,
gruppeleder Gruppe 1

Årsrapport Masters landevei

Vi gjennomførte faste treninger fra vår til høst. Brukbart oppmøte og oppkjøring til NM. Med NM avlyst ble oppmøte mest med gruppe 1 og vi hadde en sommer avslutning på Grefsen. På høsttur hadde vi felles mat på Hadeland.

Smittevern er blitt fulgt.  Vi har ført inn på lister hvem som møtte så sporing skulle bli lett.

Jan Bodin og Terje Hullstein,
ledere Masters

Årsrapport Gruppe 2 landevei

Som verden for øvrig ble 2020 et veldig annerledes år for gruppe 2 grunnet Covid-19.

Det var mange som syklet mange mil alene før første utetrening på god avstand ble gjennomført 19. mai.

Det ble syklet mye intervallbasert trening og teknikktrening tirsdager og torsdager, bakketrening lørdager, mens det søndager er rolige langturer.

Det ble ikke arrangert mange ritt i Norge, og gruppe 2 som lag deltok ikke på noen.

Siden det ikke ble noen ritt arrangerte gruppe 2 dagsturer: «Rødbergrunden» og «Telemarksrunden». Det var fine forhold begge turene, gjester fra andre grupper og mange slitne, men veldig fornøyde syklister som hadde hatt flotte opplevelser.

For å kunne være med gruppe 2 fordrer det en del øving og trening, men det viktigste er at vi skal ha det gøy på sykkel.

Steinar Rød Nilsen og Geir Westgaard,

gruppeledere Gruppe 2

Årsrapport Gruppe 3 landevei

Hovedbilde_g3

2020 var året der det skulle gjøres. Det var mange G3-ryttere som hadde satt seg egne hårete mål for sesongen, og det var store mål for gruppen som sådan. Mange la ned mange treningstimer gjennom vinteren gjennom spinning på Skullerud, styrketreningsøkter, skigåing og masse annet for å stå best mulig rustet til å nå disse målene.

Med 2019-sesongen i bakhodet og blikket rettet fremover var det ingen tid å miste i treningsarbeidet! Ved oppsummeringen for gruppa høsten 2019 og infomøte våren 2020 var det også stor stemning og entusiasme med tanke på sesongen 2020. Det ble gjennom vinteren laget en treningsplan med gamle og kjente økter, men også noe nytt og morsomt for å sette et ekstra trøkk på treningene.

Norge stoppet imidlertid helt opp 12. mars og alle planer ble lagt til side i en skuff. For mange ble den første tiden under koronaen en tid med inspirasjon og pågangsmot, og vi så mange lange solo-økter gjennom våren. Når fellestreningene endelig startet igjen 26. mai var det med stor iver og entusiasme ryttere møtte opp.

Litt utfordrende å lage økter og rytme i planen da det ikke var noen ritt som skulle sykles. Morsomt også at denne sesongen har rekruttert mange nye ryttere som har blitt en ressurs i gruppa - så håper vi at de også henger med i år.

Oppsummert så ser vi at vi har et bra oppmøte ukedagene, men laber deltagelse på søndagsturene. Dette har vært en trend de siste sesongene, men mulig enda tydeligere i år. Hva dette siste skyldes vet vi ikke helt…. Korona, lite spennende turer eller konkurranse fra andre grupper? Dette vil bli sett på og tatt opp til vurdering i 2021.

Vi håper jo at de som sykler med oss i midtuken også blir med oss søndagene.

Vi har en kjerne på 10-15 ryttere som er på de fleste treningene, og noen som dukker opp en gang iblant, og noen igjen som veksler mellom gruppene. I 2020 sesongen la vi inn flere nye elementer som ble godt mottatt. Vi har kjørt lagtempo i nye traseer, rulledrag og “løse kanoner”. Generelt har det vært bra trykk på de fleste treningene der vi skal trykke på.

underbilde_G3
Av ritt er det ikke mye å oppsummere fra 2020 sesongen, men vi hadde da noen ryttere med på klubbmesterskapet og i alle disipliner. I 2021 håper vi å se enda flere på startstreken fra G3 i klubbmesterskapene.

KM er bare gøy, lave skuldre og en får målt seg mot egne klubbkamerater. Spesielt fellesstarten hadde i 2020 fått en ny og veldig morsom rute som bød på fart, spenning og moro!

For 2021 er ting enda uklart med hensyn til korona og sykkelsesongen. Vil verden normaliseres? Treninger kunne gjennomføres og ritt sykles? Akkurat nå er svaret "vet ikke", men sesongen som kommer skal planlegges “som vanlig” gjennom det som er igjen av vinteren.

Vi har allerede spennende og morsomme ting på blokka som vi håper faller i god jord. Kom gjerne med tilbakemeldinger til oss som gruppeledere hva dere har satt pris på gjennom forrige sesong og også mulige forbedringspunkter.

Kom også gjerne med forslag om alternative økter, eller kule traseer som hadde vært flott å få inn på planene for 2021.

Takk for årets sesong! Vi gleder oss allerede til neste!!!!

Morten Riis Andersen og Svein Harald Johnsen,
gruppeledere Gruppe 3


Årsrapport Gruppe 4 landevei

Hovedbilde_G4

Først ønsker jeg å rette en stor takk til Christian, Maya, Jorunn og Robert som har møtt opp på flest treninger – og alle dere andre som har vært gode bidragsytere gjennom hele sesongen. I tillegg så vil jeg takke Erik Schøyen for hjelp med treningsplaner og Morten Riis for gode samtaler gjennom 2020

Gruppe 4, hadde som mål i 2020 å bygge en «stamme» i laget med målsetning om å beholde eksisterende ryttere samt gi nye ryttere nok trygghet, mestringsfølelse og motivasjon til å møte opp på neste trening😊

Underbilde2_G4
Dette har vi lykkes med.

Vårt mål er også å gi ryttere nok selvtillit til å gå videre til andre grupper om de ønsker det.

Totalt har vi hatt 32 personer på treninger gjennom hele 2020 sesongen. Vår første fellestrening hadde vi 26. mai 2020.

Vi har hatt tre treninger i uka, fortrinnsvis, tirsdager – torsdager og søndager. Oppmøtet har vært jevnt over bra 7 – 20 ryttere pr. trening. De dagene vi har hatt mange, har vi delt inn i to grupper, det har fungert utmerket.

Vi har også hatt med oss ryttere fra både gruppe 2 og gruppe 3. Det er motiverende, når det kommer ryttere fra andre grupper og sykler med oss. Vi har i tillegg hatt flere sterke og motiverte ryttere hvorav flere av disse har tatt steget over til Gruppe 3, regner med at noen av disse er sterke nok for Gruppe 2 og Gruppe 1 også. Spennende å følge dere videre.

Vi har ikke hatt noen ritt i år, da alt har blitt avlyst grunnet pandemien.

Vi håper og tror at dette vil endre seg i 2021 sesongen.

Langturene har fungert bra og vi har hatt lunsj-stopp underveis. Mye latter og glede.

Vi har også hatt en sammenkomst på brygga med grilling og bading, Det var godt oppmøte og mange artige kommentarer rundt bålpanna utover kvelden

Underbilde1_G4
Jeg tenker at Gruppe 4 fungerer fint sammen og vi har en felles forståelse av å ta vare på hverandre, og at ingen er sterkere enn det svakeste leddet, alle skal med.

VI har opparbeidet oss et godt fundament som vi ønsker å bygge videre på😊

Med dette takker jeg for 2020 sesongen og ønsker dere alle hjertelig velkommen tilbake i 2021, hvor det skal bli mye gøy og gode treninger. Håper også vi får gjennomført Enebakk rundt og Lillehammer – Oslo. TIME WILL SHOW😊

Stor klem fra
Kristin Henriksen
gruppeleder Gruppe 4
 

Årsrapport tandemgruppa

Tandemgruppa har på grunn av koronasituasjonen ikke avholdt fellestreninger i 2020.

Enkeltmedlemmer har i 2020 vært overlatt til egentrening på eget initiativ med kjente piloter. Det har da vært benyttet både tandemgruppas sykler og egne sykler.

Vår ivrigste tandemsyklist, Elin Lippe Stavnes har vært aktiv i ritt som KM tempo og Norges første NCF sykkelritt for parasykler i Norge: Norwegian Paracycling Classic 2020,  hvor Elin og pilot Geir Stavnes kom på pallen (Se video fra NCF ved å klikke på bildet under).

Tandemsyklene som disponeres av Frøy eies av Norges Cykleforbund og har i løpet av året blitt flyttet til ny lokasjon på Skullerud.

Vi håper på aktivitet i fortsetter i 2021, med oppstart i april, da skal vi prøve å trene litt med Gruppe 4.

Håper på god deltakelse fra både bakrytter og piloter!

Katrine Hoff Quirk,
gruppeleder