“Skamros” til arrangører og frivillige

Vinneren av kvinneklassen i Terrengsykkelrittet “skamroser” (som Terrengsykkel skriver) arrangøren og de frivillige: «Fy flate for en flott løype! Dette er et drømmeområde å få lov til å sykle i. Vi er skikkelig heldige. Det var ekstremt godt merket og masse vakter rundt i løypa, så det gikk ikke an å kjøre feil. For oss som deltok var det bare å nyte.»

Toppbilde: Øyvind Aas (til venstre) har gjort en kjempejobb som løypelegger og ansvarlig for merking. Imponerende å bo i Barcelona og likevel ha et så stort engasjement for Østmarka.
Foto © Snorre Veggan

Ola-intervju
Ola Brustad smiler alltid – og ekstra mye når han han er speaker for Terrengsykkelrittet. Her intervjuer han vinneren av kvinneklassen, Sunniva Dring – som om mulig var enda mer fornøyd.
Foto © Snorre Veggan

Vinneren som sa dette til magasinet Terrengsykkel var Sunniva Dring fra Sagene. Hun var helt suveren blant elitekvinnene. Også herrevinner Ole Hem fra Romeriksåsen var raus med rosen: «Løypa var helt rå! Jeg satt og gliste hele veien» sa han – fortsatt til Terrengsykkel.

Smilene satt løst

Det var mange som smilte på Skullerud lørdag – både deltakere, frivillig, arrangøransvarlige og tilskuere.

Etter støyen rundt fjorårets ritt i forferdelig vær, har mange i Frøy, Terrengsykkel og ikke minst NOTS lagt ned et omfattende arbeid for å skape en løype som er bærekraftig, og samtidig sportslig utfordrende – og også sørge for at rittet på alle andre måter var attraktivt.

Arena-problemer

At en nylagt kunstgressbane gjorde den tidligere arenaen på Haraløkka uaktuell, at avsluttende arbeider på området på Grønmo som er tenkt som fremtidig sykkelarena ga samme konsekvens der, og at det bygges skiarena på Skullerud, stoppet ikke rittet.

Heldigvis var det mulig å bruke Skullerud som start- og målområde – og der føler alle i Frøy seg hjemme.

– Mange fortjener ros

– Fornøyd etter rittet var også Frøys leder Jørn Michalsen, som mer enn gjerne videreformidler rosen fra rittets vinnere

– Veldig mange har bidratt for å skape et flott ritt. Jeg slutter å aldri å la meg imponere av alle nøkkelpersonene i Frøy som alltid stiller opp. Denne gangen har folk som Nina Grude, Lars Pettersen, Pål Olsen, Sidsel Grøndalen, Finn Aslaksen og ikke minst løype- og merkeansvarlig Øyvind Aas til sammen brukt tusenvis av timer på rittet. Ogå selv om vi som vanlig må bruke mye energi på å skaffe nok funksjonærer, klarer vi det. Det er en glede å møte alle de blide og positive frøyerne som tar sin tørn. Dere fortjener all den rosen dere får fra deltakere, sier Jørn.

Godt samarbeid med Nots og Terrengsykkel

Han legger til at også nøkkelpersoner som Tonje Sameien og Anders Kunze JuulDam og i år også folk i Nots har en stor del av æren.

– Nots gjør en kjempejobb i Østmarka, og har i år også tatt ansvaret med dugnader før Terrengsykkelrittet. Spesielt Bjørn Enoksen bør trekkes fram, påpeker Michalsen.

Norges råeste ritt

Terrengsykkelrittet er anerkjent som Norges råeste og mest tekniske stiritt. Selv om deltakelse var noe lavere i år enn tidligere, har rittet i et år hvor mange arrangører dessverre sliter, ble den posisjonen stadfestet. Dette gir et meget godt utgangspunkt for å utvikle rittet videre.

Til høyre finner du lenker til intervjuene med vinnerne Sunniva Deng og Ola Hem, bildekaruseller tatt av Frøys Sven Jørgensen og Terrengsykkels Snorre Veggan – og selvsagt alle resultatene.

arena2
Det ble en trang, men likevel tett og intim arena på Skullerud.
Foto © Snorre Veggan