Brede smil for medaljer i Nordisk

Jan Bodin og Trine Hansen har all grunn til å sette opp sine bredeste smil: De slo til sølv og bronse under temporittet i Nordisk mesterskap i landevei Masters lørdag.

Toppbilde: Trine Hansen og Jan Bodin hadde begge en meget bra lørdag i Sandefjord, og smiler bredt over medaljer i temporittet i Nordisk.
Foto © Jørn Michalsen

Jan_isnnpurt
Jan Bodin gir alt – alltid. Her er han i den siste harde bakken i temporittet

Begge gjorde meget sterke løp i den 30 kilometer lange tempoløypa som startet på en av broene over E18 rett ved Sandefjord og gikk innover i Vestfold.

Løypa var relativt flat, men en del sidevind gjorde den likevel krevende. Og den ble avsluttet med en flere hundre meter hard bakke hvor det var lett å miste viktige sekunder dersom rytterne var tomme i  bunnen.

Sterke i tempo

Tomme var hverken Jan eller Trine, som igjen viste seg som meget sterke temporyttere. Trine bommet sågar på vendemål og kjørte to-tre hundre meter ekstra, uten at det hadde betydning for plasseringen i klassen kvinner 40-49.

– Jeg er kjempefornøyd, selv om jeg var sliten mot slutten, sa Trine etter løpet.

Jan Bodin har hatt en kjempesesong på temposykkelen, og andreplassen i Nordisk var faktisk den dårligste plasseringen hans i et temporitt i år. Men så har da heller ikke konkurransen vært hardere i klassen menn 55-59 år.

Imponerende av Sigmund

Sigmund Aas stod for en meget sterk femteplass i klassen menn 40-44 år, og bidro sterkt til den meget gode Frøy-innsatsen i mesterskapet.

Til sammen seks Frøy-ryttere stilte i temporittet. Steinar Forsmo ble nummer åtte i klassen menn 60-64 år, mens Terje Hullstein tok en fin niendeplass i klassen menn 50-54 år. I kvinner 50-59 år syklet Wenche Madsen Eriksson med ordinær landeveissykkel, og var meget fornøyd med sitt ritt.

Mange med i fellesstarten

Søndag fortsetter Nordisk mesterskap med fellesstart, og også da med mange frøyere i feltene.  Jan,  Trine, Sigmund, Terje og Wenche stiller på startstreken også søndag. I tillegg starter Siri Hildonen,  Linda Evensen, Sidsel Grøndalen og Kristoffer Rødseth. Og vi har ikke glemt Thomas Liebe, som står oppført under IF Frøy og GER (for Germany) på startlistene.

Vi ønsker alle lykke til!

Trine_pall
Trine Hansen på seierspallen lørdag kveld, sammen med den suveren vinner Camilla Hott fra Norge og sølvvinner Jenny Eliasson fra Sverige.