Årsberetning Terreng elite 2016

ÅrsberetningTerrengelite2016

Med økte budsjetter for 2016-sesongen, lå alt til rette for å bygge videre på resultatene fra 2015.

Sesongen startet med gode treningsopphold, men også i denne sesongen ble flere ryttere satt ut hele eller deler av sesongen på grunn av skader. Sportslig høydepunkt var Martine Opsahl sin bronse under NM Syklekross.

Tyrkia og Danmark

Uke 8 dro hele gruppa til Tyrkia og fikk mange fine treningsdager på sykkelen. Det ble kjørt både mengde på grus/asfalt og intervaller i terrenget. Vi fant arenaen hvor det arrangeres UCI-ritt hver høst og fikk virkelig testet tyrkisk terreng.

To økter hver dag og bofellesskap i en stor leilighet gjorde at vi kom hjem med styrket form og samhold.

Medio april ble benyttet til en kompakt 4-dagers treningsleir i kombinasjon med deltagelse i SRAM-ligaen ritt nr 1 (Dansk Cup med UCI-kategorisering).

Alle stilte på start med relativt tunge bein etter mange harde økter, så resultatene i rittet var ikke all verden og de fleste endte med DNF etter problemer teknisk eller med kropp.

Medio mai skulle Henriette Elvrum Handal kjøre UCI-rittene i Næstved (DK) og Vårgårda (S). Uhell i det første rittet endte med brudd i håndleddet, og resten av sesongen røyk.

Norgescup

Frøy Elite har vært representert på alle NC-ritt i år. Miriam Sivertsen og Andrè Johansen sanket jevnt og trutt poeng og endte totalt på hhv 5. plass og 17. plass i senior. (13. plass for Andrè i U23).

Beste resultat ble Martine sin seier i K-junior i sprint under Festningsrittet i Trondheim.

På grunn av skader og manglende resultater i NC, ble planlagt deltagelse i utvalgte nordiske ritt ikke gjennomført.

Planer for 2017

I 2017 vil gruppa bestå av junior- og seniorryttere som satser hardt inn mot NC og NM. I tillegg vil det også gis et tilbud til de av 15-16 åringene som satser hardt og målrettet, og som hevder seg godt i sin klasse.

Vi ser fram til sesongen 2017, og satser på at alle utøverene i større grad holder seg skadefrie gjennom sesongen.

Vidar Handal,
leder terreng

Terrengsamling_Tyrkia_bredde

Hele laget samlet etter bakkeintervaller. Fra venstre Celine Solheim, Henriette Handal, Miriam Sivertsen, Mads Pettersen, André Johansen og Maria Dammen.

 

Siste fra forumet: